køkkenarmatur

Vælg det helt rigtige armatur til dit køkken

Vælg det helt rigtige armatur til dit køkken

En vandhane er vel bare en vandhane eller hvad? Måske er køkkenet blevet renoveret, så alle elementer skal udskiftes, eller også er det bare blevet tid til et nyt armatur. Uanset hvad er der flere ting at tage stilling til, når man skal vælge nyt køkkenarmatur.

Mange tænker nok først og fremmest på udseendet. Det kan være, man har fået lavet et flot retro-køkken, hvor et armatur i gammeldags stil vil passe perfekt ind, eller et mere strømlinet og minimalistisk køkken, hvor det skal være et enkelt armatur med flotte, rene linjer.

Udover det rent æstetiske er der også andre ting at overveje ved valg af køkkenarmatur. Helt lavpraktisk skal armaturet passe i størrelse til vask og køkkenbord. Hvis der er nogle pladsmæssige begrænsninger at tage hensyn til, så må målebåndet tages i brug, så man sikrer sig, at man ikke står med eksempelvis en alt for stor vandhane til en for lille køkkenvask.

Der er sket meget med vandhaner og blandingsbatterier siden de helt gamle modeller med skruegreb på hver side af vandhanen. Og der er ikke mindst fulgt ny funktionalitet med. Nogle nye køkkenvandhaner kommer med en lille udtræksbruser, der giver stor fleksibilitet til for eksempel afskylning af service eller rengøring af grøntsager, og som nemt kan trækkes ud eller sættes på plads i tuden igen, så vandhanen fungerer som en klassisk hane. Mulighed for at tappe kogende vand direkte fra hanen er også en nyere funktionalitet, som mange finder praktisk. Armaturerne fra Quooker er specialiseret til denne funktionalitet og findes både med 3-i-1-haner eller som modeller, hvor det kogende vand tappes fra en selvstændig, mindre hane ved siden af hanen til koldt og varmt vand.

Uanset behov og stil er et køkkenarmatur et element, der bruges utallige gange hver eneste dag. Det ideelle armatur har både den rette funktionalitet til køkkenets behov, og er derudover en nydelse at bruge og se på.