Bryg selv øl

Øl og glade dage

Øl og glade dage

Vi har altid nydt at have gæster, og efter jeg blev pensionist, har jeg kastet mig over mange forskellige småprojekter såsom at lave egne marinerede sild, friskoste, skinker, pølser og selvfølgelig både snaps og øl. Det er fantastisk at have tiden og overskuddet til det, og jeg ville ønske, at jeg havde haft bedre tid tidligere, for det smager fantastisk alt sammen. Meget er faktisk også mere enkelt, end jeg havde troet, det ville være, så det skader selvfølgelig heller ikke.

Selv øllet er let

Det er nemt at lave snaps. Sild tager lidt tid, men er ikke besværligt. Det samme gælder øl. Det er lettere, end jeg troede, især med det rette udstyr. Kom i gang med bryg selv øl med eget bryggeri. For det er lige ud ad landevejen, og der er altså noget særligt over at sætte sit eget bryg på et veldækket bord.

Så meget som muligt er hjemmelavet nu. Brødet bager vi selv, der er sild og pølser, der er snaps, og øllet er en himmerigsmundfuld. Det er let, og jeg havde sagtens kunnet klare det, da jeg var på arbejdsmarkedet. Havde jeg bare vidst det, så var jeg kommet i gang flere år tidligere.

Gode råvarer giver den gode smag

Det er om at handle det rigtige sted. Det sikrer gode råvarer hver eneste gang, og det giver den gode smag. Det er et minimum, du selv skal lægge i det, og resultatet er forrygende. Nu er der endda gået sport i det, for mine sønner er begge kommet i gang også. Så øl mangler der aldrig.

Så er det spændende at smage og sammenligne. Og ligesom vores koner gør, så udveksler vi nu også opskrifter og ingredienser. Det er helt fantastisk sjovt, og det er rart, at vi på den måde kan have noget sammen.