grøn te

4 gode grunde til at drikke grøn te

4 gode grunde til at drikke grøn te

Er det lang tid siden, du har haft fat i tekoppen? Te er generelt meget sund for sjælen – især når du skal slappe af efter en lang og hård dag på arbejdet. Grøn te er dog en af de tevarianter, som du for alvor skal holde øje med og lægge ned i indkøbskurven, da denne type te blandt andet bevarer de sunde plantestoffer – catechiner – bedre end i den sorte te. Læs med herunder og få fire gode grunde til, hvorfor du skal begynde at drikke grøn te.

1. Taljen bliver smallere

Ønsker du at smide et par kilo inden efterårets fester? I stedet for at gå ned i det lokale fitnesscenter og træne med det hårde udstyr, kan du starte ud med at kigge nærmere på den grønne tes vidunderlige egenskaber. Flere amerikanske forskere har nemlig opdaget, at den grønne te øger dit stofskifte og dermed fremmer et vægttab.

2. Tænderne bliver beskyttet

Hvis du går og har tandproblemer eller gerne vil finde en fødevare, som kan hjælpe med at beskytte tænderne, er grøn te en god kilde til fluor, der hærder tænderne, så de hermed bliver modstandsdygtige overfor syre. Derudover er det altid, vedrørende ønsket om smukke hvide tænder, bedre at vælge grøn te frem for kaffe, idet teen ikke misfarver tænderne på samme måde som den sorte kaffe og te.

3. Beskytter mod slidgigt

Forskere fra det engelske universitet, Sheffield University, siger, at antioxidanten EGCG, som findes i grøn te, kan beskytte din ledbrusk mod skade ved slidgigt. Så drik masser af den skønne, grønne te for at holde musklerne stærke.

4. Modvirker allergi

Lider du af irriterende allergier, har du desuden rigtig godt af at drikke en kop grøn te engang imellem. Den grønne te indeholder nemlig naturlige antihistaminer, som både modvirker hævelse og irritation grundet allergi.