Låsesmed

Derfor bør du overveje at få lavet dit låsesystem om

Derfor bør du overveje at få lavet dit låsesystem om

Man kan komme i nogle situationer, hvor det er nødvendigt at få omskiftet sit låsesystem. Dette kan være ved bortkomne nøgler eller indbrud. At have indbrud i eget hjem er en ubeskrivelig, ubehagelig føleles, og derfor vælger mange efterfølgende at få deres låsesystemer optimeret til det nyeste på markedet. Ved at gøre dette sætter man nemlig tyvene på hårdt arbejde, da de efterfølgende skal til at lure, hvordan det nye låsesystem virker. Der kan dog også være andre grunde til, at det er en god idé at omskifte sit låsesystem, og dette kan du læse mere om i denne artikel.

 

Tyve er tidligere kommet ind med stjålet nøgle

Hvis du har været uheldig at have haft indbrud, hvor tyvene er kommet ind med en stjålet nøgle, skal du skifte låsene hurtigst muligt. Det kan være, at tyvene har fundet ekstranøglen udenfor, som mange typisk gemmer. Hvis tyvene har brudt ind i hjemmet med en sådan nøgle, er der stor risiko for, at de vil prøve igen med samme nøgle. Derfor skal låsene udskiftes, og du bør ikke gemme ekstranøglen i en falsk sten, under måtten eller i en krukke, da dette er steder, som tyvene tjekker. Gem i stedet ekstranøglen hos en ven eller en nabo.

 

Få hurtigt udskiftet låsene af en låsesmed

Det kan lyde som en større omgang at få udskiftet sit låsesystem i hjemmet, men det er det ikke. Hvis du kontakter en låsesmed, vil personen kunne foretage udskiftningen på ingen tid. En låsesmed er professionel, og derfor vil du ikke skulle bekymre dig om ødelagte dørkarme efterfølgende. Der findes et væld af låsesmede rundt om i Danmark, og du kan eksempelvis finde en her.

 

Det kan også være en god idé at skifte låsesystemer allerede ved indflytning. Typisk overtager man blot tidligere ejer eller lejers sæt af nøgler, men her ved du ikke, om tidligere nøgler kan være mistet. Skift derfor låsesystemet for en sikkerheds skyld og føl dig allermest sikker.