Verdensskove

Gør en forskel, og red en lille del af regnskoven

Vores klode, og dermed hele vores verden, er i rivende udvikling. Dette er selvfølgelig ikke nogen hemmelighed – forskere har dokumenteret global opvarmning for længst, og at vi som ressourcekrævende mennesker driver rovdrift på eksempelvis planter, dyr og fossile brændstoffer er også ren fakta. Politikere, men især græsrodsbevægelser og miljøorganisationer verden over kæmper for at skabe opmærksomhed omkring problemet, på trods af, at mange topledere rundt omkring i verden virker modvillige ved ideen om at bremse udviklingen for at skåne planeten.

Her er det dog så heldigt, at udviklingen ikke kun er op til autoriteterne – alle og enhver kan tage stilling til, hvordan de ønsker at forholde sig til problemet, og om de vil handle eller se passivt til. Og med det stigende antal af miljøbevarende organisationer rundt omkring i verden, som kæmper og forsøger at vinde de små slag, er der rig mulighed for at bidrage. 

Én af disse organisationer er Verdens Skove. Verdens Skove er en dansk organisation, som kæmper for at bevare skove både herhjemme og i regnskovsområderne rundt omkring i verden, samt at udnytte skovens ressourcer ansvarligt og dermed bæredygtigt. Dette er en vigtig mærkesag af mange grunde – ikke alene sættes skovens økosystem i fare ved menneskelig indblanding og udryddelse af visse arter af planter og dyr, men der forurenes også enormt, når blandt andet store maskiner fælder og efterfølgende transporterer træerne væk.

Verdens Skove gør det let og enkelt for alle at hjælpe til med at kæmpe denne kamp – man kan nemlig hos Verdens Skove købe et regnskovscertifikat, hvilket medfører, at et område på 500 kvm af en regnskov bevares og beskyttes. På denne måde har mere end 200.000 danskere valgt at hjælpe til siden organisationens start i 1982.

Alt dette kan man læse meget, meget mere om på siden info-regnskoven.dk. Her kan man blandt andet få information om, hvordan regnskoven påvirkes negativt af vi mennesker og vores nutidige materielle behov, samt hvordan man som enkeltperson kan træde i karakter og være med til at modarbejde denne triste og skadelige tendens. Der er langt mere information at hente om både regnskovscertifikatet og Verdens Skove helt generelt – såsom blandt andet hvor i verden organisationen træder til og forhindrer naturen og økosystemet i at blive skadet. Som beboere i et af verdens rigeste lande tænker vi ikke altid lige meget over, hvor alle naturmaterialerne stammer fra – og hvilke konsekvenser vores levemåde kan få i lokalområdet. Men med Verdens Skove får man muligheden for at gøre en forskel.